THAYA mošt se stal regionální potravinou
V Jihomoravském kraji byla slavnostně udělena značka Regionální potravina pro Thaya mošt. Značku Regionální potravina Jihomoravského kraje převzala z rukou ředitele regionálního odboru SZIF Václava Říhy, náměstka ministra zemědělství Miroslava Skřivánka, hejtmana Jihomoravského kraje Jana Grolicha a prezidenta Agrární komory ČR Jana Doležala na slavnostním vyhlášení v rámci Food Festivalu ve Veselí nad Moravou devítka lokálních producentů.
Soutěž probíhá ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. O značku Regionální potravina mohou soutěžit producenti zemědělských a potravinářských výrobků, kteří mají nejvýše 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku Regionální potravina zdarma po dobu čtyř let. Letošní ročník potvrdil rostoucí zájem o toto prestižní ocenění mezi lokálními výrobci kvalitních a chutných produktů. Do 14. ročníku soutěže Regionální potravina přihlásilo své produkty rekordních 456 výrobců z celého Česka.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Jedním z nejviditelnějších marketingových nástrojů je podpora značky v médiích. Například v pořadech: Kluci v akci, Pečení na neděli či Herbář. Pravidelně se značkou Regionální potravina můžete setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na významných akcích jako jsou dožínky na Letné, vinobraní na Pražském hradě a Země živitelka.
Díl pořadu Kluci v akci s naším moštem můžete vidět zde:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/223562221900023/
Více informací o Regionální potravině najdete zde:
https://www.regionalnipotravina.cz