Vinařství Thaya křížek zavřít

Není dobrého zdraví bez dobré kuchyně a není dobré kuchyně bez dobrého vína

THAYA

Se skvělým jídlem chutnají naše vína nejlépe

Apri znamená latinsky divočáci. Divokost přírody Podyjí se právě v tomto zvířeti snoubí s jemností a jedinečnou chutí jeho masa. Taky naše kuchyně má hloubku - je založená na tradičních receptech, ale v modernějším provedení. Naše jídlo je přírodní, ale zároveň jemné a delikatesní. Zažijte jedinečný večer se svými blízkými přímo v areálu vinařství. Nebo se jen stavte na rychlý oběd.

Naše jídlo

Lokální suroviny, moderní kuchyně, tradiční recepty


Humra přivezeného z Ameriky u nás neochutnáte. Zato si můžete dát zvěřinu z místních lesů, maso z českých chovů nebo lokální sladkovodní ryby. Vše okořeněné bylinkami, které pěstujeme v areálu vinařství.
Menu

“Jsme plní energie. Chceme na gastromapě České republiky udělat velkou tečku”

ŠÉFKUCHAŘ ONDŘEJ LACINA
Šéfkuchař Ondřej Lacina

Procestoval svět, nyní v Havraníkách vaří z čerstvých a lokálních surovin

Ondřej Lacina už má ve svých 34 letech zkušenosti, o kterých by si řada jeho vrstevníků mohla nechat jen zdát. Hned po střední škole totiž odcestoval do Skotska. V Edinburghu nakonec vařil 6 let a další rok v nedaleké Anglii. Ve svém portfoliu má taky michelinskou restauraci ve Vídni, pracoval i ve Švýcarsku.

Co se naučil, chce přenést i do jihomoravských Havraníků. A to hlavně zlaté pravidlo, že nejlepší jídlo vzniká z čerstvých a sezónních surovin.

V restauraci Apri vaří moderní evropskou i českou kuchyni. Proto na talíři, který vám naservíruje její mladý a energický tým, najdete třeba chřest, artyčoky či sezónní jahody. Dále maso z českých farem, ale i ryby z okolních řek - candáta, pstruha či sivena.

Stejně důležité jako jídlo je pro Ondřeje i víno. Tím spíš, že ho sám v malém množství vyrábí. Proto každé jídlo z jeho menu je dokonale spárované s vínem vinařství THAYA, které se k němu hodí nejlépe.

párování vína

Každé jídlo má svůj vinný protějšek.


Skvělé jídlo je jen polovina zážitku. Tu druhou doplní sklenice vína. Naše degustační menu snoubí tyto dva světy v jeden harmonický celek. David Ryvola a jeho tým přesně vědí, která odrůda a ročník jsou pro vás to pravé.

šipka dolů
Restaurace Apri
čerstvost

Z pole či pastvy přímo do kuchyně


Využíváme rozlehlé zeleně v našem vinařství i okolí. Používáme jen čerstvé suroviny. Proto pravidelně obměňujeme naše menu, abyste si vychutnali opravdový pocit přírodní kuchyně.

šipka dolů
Restaurace Apri
Degustace

Naším vínem vás provede profesionál z vinařství


Odborný komentář vám pomůže rozpoznat všechny chutě, které máte právě v ústech. Představíme vám to nejlepší, co u nás zraje v dřevěných sudech i nerezových tancích.

Restaurace Apri
Vinařství Thaya křížek zavřít
OZVĚTE SE NAPŘÍMO

+420 544 230 112

restaurace@thayagastro.cz

NEBO VYPLŇTE REZERVAČNÍ FORMULÁŘ

Děkujeme za vyplnění formuláře.
Ozveme se Vám co nejdříve.
Vinařství Thaya křížek zavřít
Reklamační řád